De n-as manca cu bete, m-as linge pe degete!

26d82629-87e4-4f33-b2e0-0d392bab1480Sunt luata, dar daca vrei totusi sa ma cuceresti ca sa te ajut, cu un lucru pe care stii ca nu l-as face de placere, te anunt ca ma las mituita cu papetarie draguta si colorata sau cu mancare chinezeasca pentru ca WuXing stie! Si stie mult prea bine cum sa imi ajunga direct la suflet prin explozia de arome ce imi incanta papilele gustative. Recunosc, creierul meu o ia razna cand aude ca e in jur mancare chinezeasca.

Totul a inceput in vara lui 2015 cand am fostin Billings, Montana. Acolo mi-am facut prieteni din diferite colturi ale lumii, insa chinezoaicele au fost, si raman, preferatele mele. Erau 9, toate simpatice si culmea, nu semanau una cu cealalta. Una dintre ele era foarte amuzanta prin infatisare, vestimentatie si comportament, insa felul de a vorbi ma omora: nu stia sa vorbeasca bine engleza si de multe ori ne zicea “Why you lafi?” (de ce radeti?) facandu-ne sa radem si mai cu pofta. Doua dintre ele vorbeau bine engleza si puteam discutam si alte lucruri.

Ne imprietenisem atat de bine incat ma invitau foarte des la masa, iar multe dintre ele mi-au dat macar o data sa mananc ceva gatit de ele. Mancarea picanta imi placea inca din liceu, insa atunci a fost prima oara in viata mea cand mancam, plangeam, radeam si mancam din nou din Hot Pot. Indiferent ce gateau era delicious pentru ca aveau un ingredient minune care semana cu sarea. Chiar si noodles gol era bun prin simplul fapt ca-l gateau ele.

chinezoaicele

De multe ori imi e dor de ele si chiar imi doresc sa le revad intr-o zi. China este unul dintre locurile in care imi doresc extrem de mult sa merg, mai ales pentru ca ele se intalnesc des cu prietenii in oras ca sa manance impreuna, la corturile amplasate pe strazi, tot felul de bunatati: urechi-de-lemn, furnici in copac, pachetele de primavara si alte delicatese cu nume ciudate pentru noi.

untitled-2
Sursa: ciupercarul.blogspot.ro

Spre exemplu urechile-de-lemn sunt o specie de ciuperci ce cresc in buchete pe trunchiul copacilor foarte batrani, iar chinezii le mai spun “ciuperci negre”. Mie personal nu imi plac ciupercile, cu expectia celor facute in cuptor cu cascaval, insa acestea au alta textura (sunt crocante), alt gust ( sunt insipide si preiau din gustul celorlalte alimente) si arata cu totul altfel (seamana cu urechi subtiri, iar culoarea variaza de la un brun-roscat pana la negru). Acestea sunt bogate in vitamine vindecand racerile si durerile in gat, iar faptul ca sunt usoare si fara grasimi le fac perfecte pentru consumul de catre persoanele ce tin dieta. In acelasi timp intaresc sistemul imunitar pentru ca in 100 de grame de urechi-de-lemn vei gasi de 30 de ori mai mult calciu, vitamina B2 si fier decat in 100 de grame de carne.

salata-cu-urechi-de-lemn-700x420px
Sursa: WuXing

Cel mai important din punctul meu de vedere este faptul ca aceste urechiuse crocante reduc sentimentul de singurate si stimuleaza emotiile pozitive, iar in cazul meu aceste sentimente vin in cantitate dubla pentru ca ma simt alaturi de iubitele mele chinezoaice de fiecare data cand comand, in oras sau acasa, preparatele WuXing.

15417124-fd78-4eb3-89b9-58be3b6156f4

Acest articol a fost scris pentru proba numarul 20 a competitiei SuperBlog 2016.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s